DETARTRAJ CU ULTRASUNET, AIR FLOW SI PERIAJ

PROFILAXIE DENTARA

Iti este teama de afectiuni stomatologice serioase, asa cum este boala parodontala care netratata duce
aproape intotdeauna la pierderea dintilor naturali sau iti este frica de proceduri stomatologice complexe care survin in urma abceselor provocate de placa bacteriana?
Pentru prevenirea acestor probleme stomatologice, medicii recomanda preventia printr-o rutina de ingrijire a danturii, care inseamna vizite frecvente la medicul dentist(o data la 6 luni sau chiar la 3 luni in cazul fumatorilor) si igienizari sau sedinte de detartraj regulate precum si mentinerea unor obiceiuri de igiena dentara acasa.

In final, numai o dantura curata este o dantura sanatoasa!
Iata ce contine Pachetul de Profilaxie Dentara

1. Consultatie. Regula care spune trebuie sa masori de doua ori si sa tai o data este valabila inclusiv in
stomatologie, acesta fiind motivul pentru care indiferent de procedura pe care medicul o are de facut,
examinarea pacientului si estimarea problemelor sunt esențiale.

2. Plan de tratament. La Bidentlux specialistii nostri abordeaza fiecare pacient intr-o maniera personalizata, de aceea, planul de tratament este adaptat pacientului si explicat in detaliu pentru ca acesta sa inteleaga fiecare procedura in parte.

3. Detartraj cu ultrasunete. Aceasta metoda este cea mai des utilizata deoarece, cu ajutorul vibratiilor
puternice si in acelasi timp neperceptibile de catre pacient, ”sparge” tartrul subgingival si il impinge afara fara a supraincalzi sau leza pulpa dentara.

4. Air-flow. Dispozitivul arunca chiar si in cele mai mici spatii interdentare, dar si pe suprafata dintelui, un jet de aer, apa si bicarbonat de sodiu pentru a curata biofilmul bacterian. Ari-flow-ul este utilizat cu succes chiar si pentru indepartarea petelor de pe dinti provocate de cafea, vin rosu, tutun, etc

5. Periaj profesional. Aceasta procedura completeaza detartrajul care indeparteaza in profunzime placa
bacteriana, lucru pe care pacientii nu il pot face singuri acasa printr-un periaj normal. Pe langa functia de curatare a dintelui, periutele de mici dimensiuni actionate electric de catre medicul dentist ”lustruiesc” dintele pentru a preveni formarea unui nou biofilm bacterian.

De ce este importanta profilaxia?

1. Sedintele de igienizare profilactice previn inflamatiile gingivale si aparitia cariilor
2. In cazul in care fumezi (obicei care favorizeaza depunerea tartrului mai repede decat la persoanele
nefumatoare) detartrajul este singura metoda care te ajuta sa iti mentii dintii curati si sanatosi
3. In cazul in care te gandesti sa porti un aparat dentar, este nevoie de detartraj si periaj profesional inainte de fixarea aparatului, insa va fi nevoie ca pe toata cura tratamentului ortodontic sa acorzi o atentie speciala igienei dentare. 

Achizitioneaza acum Pachetul de Profilaxie Dentara si programeaza-te la consultatia care iti va reda increderea in zambetul tau!