Plombe dentare estetice - un miracol care infrumuseteaza zambetul
Plombarea estetica este numita adesea restaurare estetica.
In ultimele decenii, realizarile stiintifice dentare au deschis o noua optiune in stomatologie, una de calitate,care a permis o trecere de la tratamentul de la un singur dinte pana la tratamentul stomatologic complet, dar in acelasi timp durabil, estetic. In acest timp, stomatologia a evoluat semnificativ in tratamentul de canal, restaurari estetice directe sau plombe dentare estetice (compozite).
Stiinta dentara a evoluat si in domeniul ortodontiei, parodontologiei, implantologiei si chirurgiei dentare. Acest lucru a condus clientii catre o abordare noua in stomatologie. Aceasta ramura din medicina a devenit o ramura a artei și a frumusetii, iar clientii au inceput sa realizeze ca nu numai sanatatea, ci si estetica este importanta pentru calitatea vietii. A suflat un vant cu totul nou in comunitatea de medici stomatologi care au inceput sa aplice noile tehnologii cu ingeniozitate si bucuria caracteristica artistilor. Procedurile dentare au devenit nedureroase, confortabile si igienice. Ele nu se mai identifica cu senzatii neplacute sau teribile.
Societatea a fost atrasa de moduri noi de a crea un zambet impecabil.
Studiul stiintific realizat in Statele Unite a aratat ca o persoana cu un zambet frumos nu este doar atractiva, dar pare sanatoasa, mai inteligenta, mai interesanta, are mai mult succes atat pe plan personal, cat si pe cel profesional. In urma acestui studiu, 99,7 % dintre intervievati au declarat ca zambetul este o valoare sociala, 96 % au spus ca un zambet frumos atrage persoanele de sex opus, 74% au afirmat ca un zambet neatractiv reduce posibilitatile de cariera.
Mai jos sunt raspunsurile respondentilor la intrebarea:
"Ce observi mai intai intr-un zambet?"
- Pozitia dintilor;
- Culoarea;
- Claritatea;
- Zambetul sincer;
- Lipsa dintilor;
- "Stralucirea" zambetului.
Ca raspuns la intrebarea "Ce face un zambet neatractiv?" ei au afirmat:
- Dintii galbeni, inchisi la culoare;
- Lipsa dintilor;
- Dintii stricati;
- Dintii deteriorati de carii, cu „gauri”;
- Spatii intre dinti;
- Dintii patati.
In cele din urma, la intrebarea "Cum ati dori sa infrumusetati zambetul dumneavoastra?", cel mai frecvent raspuns a fost:
- As dori dinti albi, mai luminosi.
In alt sondaj din SUA, respondentii la intrebarea: "Care a fost ultima procedura dentara facuta in luna
anterioara?" au raspuns dupa cum urmeaza: 86 % - restaurare estetica, 78 % - albirea dintilor la domiciliu, 55% - acoperirea dintilor cu portelan (restaurare estetica), 50 % au efectuat albirea dintilor la cabinetul stomatologului, 25 % - remodelare gingivala. Prin urmare, cifrele arata ca restaurarea estetica este procedura cea mai comuna din SUA. Acest lucru il spun si pionierii stomatologiei estetice: "Fara indoiala, cea mai des folosita procedura dentara este restaurarea directa."
Autoritatile comunitatii dentare din Vest spun ca astazi este necesara invazia minima: "Scopul nostru ar trebui sa fie sa pastram in mod constant ceea ce ramane si nu sa restauram meticulos ceea ce lipseste. Deci, cea mai buna stomatologie este cea mai mica stomatologie"
Plombarea dentara estetica este deocamdata cea mai sensibila metoda de restaurare dentara. Materialul folosit pentru plombarea dentara estetica sau restaurarea estetica directa este numit compozit sau popular - "plomba estetica”. Cu acesta se restabileste lipsa de dentina si smalt. Compozitul are puterea egala cu plombele de argint, este rezistent la uzura, elibereaza fluorura care poate preveni formarea cariilor viitoare.
Exista mai multe tipuri de materiale pentru obturatii (plombe), de exemplu difera culoarea, coeficientul de reflectie, modul de elasticitate, adica are capacitatea de a se deforma axial etc. Prin urmare, medicul
stomatolog va gasi cea mai buna metoda de reconstructie a dintelui afectat.
Materialele de obturatii compozite sunt cele mai utilizate in prezent. Datorita culorii asemanatoare cu a
dintilor, se poate gasi o culoare care sa fie aproape identica cu cea a dintelui natural, ceea ce o face sa fie mult mai estetica, in special in zona dintilor frontali sau in zonele mai vizibile. Dintii nu se slefuiesc, prin urmare, ei raman viabili. Gingia nu este deteriorata. Dupa procedura, dintii arata foarte natural, chiar si profesionistii, de multe ori, nu observa dintele restaurat.
Fă o programare
Înscrie-te la o consultație GRATUITĂ