FAST & FIXED CHIRURGIE DE ULTIMA GENERATIE

FAST AND FIXED 
Un nou sistem de implant. 


Știai că poți avea dantură fixă fara sa te chinui?

Este un sistem implanto-protetic utilizat pentru refacerea rapidă a danturii în cazul pacienților edentati, adică acelor care și-au pierdut toți dinții. Practic, în mai puțin de 1-5 zile, pacienții primesc dinți ficși cu care pot mânca,vorbi, râde, dar mai presus de toate își vor recăpăta bucuria de a trăi. Este revoluționar pentru că folosește osul nativ al pacientului și răspunde nevoilor acestuia, scurtându-se astfel considerabil timpul de tratament și costurile. Confortul oferit pacientului de acest tratament este fără egal tocmai prin faptul că acesta primește chiar în ziua singurei intervenții chirurgicale o construcție fixă, formată cel mai adesea din 10 dinți. Oamenii se pot întoarce imediat la viața socială, în scurt timp observându-se o importantă creștere a calității vieții.

Cui se adresează?

Purtătorilor de proteze dentare care vor să scape de inconvenientele acestora
Pacienților care au dinți irecuperabili peste care nu se poate confecționa nicio lucrare protetică fixă
Persoanelor care și-au pierdut o cantitate semnificativă a osului alveolar și au nevoie de adiții osoase pentru a beneficia de implanturi convenționale

Care sunt avantajele?

Refacerea rapidă a danturii pierdute. Timpul în care o persoană trece de la stadiul de edentat total sau parțial sau purtător de proteză dentară mobilă la dinți ficsi este foarte redus, aproximativ 24 h- 5zile. De aceea, viața profesională și socială vor putea fi reluate rapid.

Lipsa durerii!

Intervenția se realizează în anestezie locală, evitând complicațiile posibile ale unei sedări intravenoase sau anestezii generale.
Simplificarea intervențiilor chirurgicale, valorificându-se osul nativ existent. În felul acesta, se evită intervențiile complexe și costisitoare de creștere a masei osoase (sinus lifting, adiții sau transplant osos, intervenții laborioase cu refacere greoaie a pacienților)

Estetica îmbunătățită.

Dantura provizorie fixă obținută se apropie foarte mult de frumusețea danturii naturale
și uneori chiar depășeste frumusețea danturii naturale. Dinții vor fi perfect aliniați, vor respecta fizionomia fiecărui pacient, dar și cerințele estetice ale acestuia legate de forma, mărimea sau culoarea dinților

Efectul de întinerire a feței.

Trecerea de la situația de edentat total sau parțial, purtător de proteză mobilă sau
cu situație de dinți parodontotici au întotdeauna un efect de lifting, de întinerire a fizionomiei pacientului. Încep să se șteargă ridurile, buzele și tesuturile moi capătă volum datorită refacerii suportului dento-osos de susținere a acestora.

Masticația va fi reluată rapid.

Pacientul poate imediat după intervenție să își reia masticația, în numai 2-3 ore după fixarea lucrării provizorii și dupa ce efectul anesteziei s-a remis. Evitarea drumurilor foarte frecvente la medicul stomatolog. Deoarece refacerea danturii se realizează într-o singură ședință, drumurile interminabile la medicul stomatolog sunt de domeniul trecutului.

Beneficii psihologice.

Foarte mulți pacienți sunt afectați de pierderea esteticii dentare cauzate de lipsa dinților,
dar și de proteza dentară care poate cauza mult discomfort, astfel sistemul Fast & Fixed redă pacienților
încrederea, dar și respectul de sine. Prin fixarea danturii sunt evitate situațiile jenante în care proteza se desprinde sau cade în timpul vorbirii sau în timpul masticației.

Evitarea neplăcerilor cauzate de proteza mobilă.

Fixarea dinților face ca proteza dentară să fie ca un coșmar urât. Proteza dentară are o serie întreagă de dezavantaje: eficiența masticatorie redusă, mobilizare în timpul masticației sau vorbirii, senzație de corp străin, pătrunderea alimentelor pe sub lucrarea protetică în timpul meselor, dezvoltarea anumitor leziuni de decubit (răni), senzație de vomă sau de salivație abundentă. Elimină toate aceste neplăceri, dinții nu mai trebuie ținuți în pahar peste noapte, fiind parte integrată a organismului.