Albirea dentara cu lampa FOTO
Cum se albesc dintii?
Albirea dentara este un proces chimic in care se folosesc compusi peroxidici (peroxid de hidrogen sau
peroxid de carbamida) sub forma de geluri. Aceste geluri sunt aplicate pe dinti si are loc o reactie chimica.
Peroxizii fiind in contact intim cu dintii se descompun si elibereaza ioni de oxygen care se combina cu
moleculele de “culoare” din structura dintelui si le creste gradul de solubilizare rezultand produsi de
degradare: apa, oxigen si amoniac care sunt prezenti in organism in mod obisnuit. Albirile dentare se pot face in cabinet sau acasa.
Albire IN OFFICE: sunt cele mai eficiente pentru ca folosesc geluri de concentratie mare (38%) al caror efect este potentat de expunerea la lampa LED. Tratamentul de albire cu lampa LED poate dura pana la 3 sedinte (de 30-45 minute fiecare), in urma carora dintii se pot deschide pana la 10 nuante. Medicul va aplica pacientului un departator de buze si va proteja gingiile cu un gel (diga lichida) care este polimerizat cu lampa foto. Apoi se pune pe dinti gelul de albire si se face expunerea la lampa LED timp de 30-45min.
Cine este un bun candidat pentru albirea dentara?
Medicul stomatolog trebuie sa stabileasca daca pacientul poate beneficia de albire dentara sau nu. In
principiu oricine poate beneficia de albire dentara, cu exceptia copiilor sub 15 ani, femeilor gravide sau care alapteaza, pacienti alergici la peroxizi, boli gingivale, sensibilitate dentara exagerata sau eroziuni
dentare!Gradul de albire difera de la pacient la pacient in functie de densitatea dintelui, porozitate, natura coloratiei, obiceiuri alimentare, numarul sedintelor de albire efectuate, concentratia gelului de albire si timpul cat este in contact cu dintii.
Este daunatoare albirea dentara?
Albirea dentara NU AFECTEZA SMALTUL, dintii nu se cariaza mai repede. Din contra produsele de albire
dentara (cele profesionale, pe care le folosim in cabinet) contin fluor si nitrati de potasiu, saruri minerale Ca, Mg, Zn care intaresc dintele si il desensibilizeaza.
Singurul neajuns care poate surveni in timpul tratamentului este iritatia gingivala in cazul in care gelul de albire vine in contact cu gingiile in mod accidental sau in cazuri rare, sensibilitate dentara. Iritatia gingiei se manifesta prin albirea acesteia insotita de o usoara senzatie de intepatura, care cedeaza la aproximativ 15 minute dupa tratament sau la aplicarea imediata pe gingie, a gelurilor calmante cu lidocaina (PANSORAL).
In cazul in care dintii dumneavoastra sunt mai sensibili dupa tratamentul de albire, trebuie sa stiti ca
sensibilitatea se va remite in 2-3 zile. Pentru a trece mai usor peste acest neajuns folositi la periajul zilnic paste de dinti desensibilizante (SENSODYNE), geluri desensibilizante aplicate in gutiere acasa sau in cabinet.
De asemenea, puteti lua 1-2 tablete/zi de Ketonal sau Nurofen forte timp de 2-3 zile pentru
ameliorarea sensibilitatii dentare.
Iritatia si sensibilitatea nu apar la toti pacientii.
Etapele unei sedinte de albire cu lampa Led la BDC si LSD
Aceasta procedura este foarte comoda pentru pacient, usor de suportat si chiar relaxanta oferind cele mai rapide si eficiente rezultate.
1. dentistul iti va lua cu ajutorul cheii de culori , nuanta initiala a dintilor tai.
2. dentistul iti va monta un departator de buze care va expune mai bine dintii din fatza (cei care sunt vizibili cand zambesti)
3. gingia va fi protejata de contactul cu gelul de albit prin aplicarea unui strat protector de bariera gingivala fluida.
4. gelul de albit va fi aplicat pe dintii din fata si va fi mentinut timp de 15-30 de min sub actiunea luminii foarte puternice produsa de lampa cu led uri
5. gelul va fi apoi indepartat si, dupa caz, se va aplica un nou strat pentru acceasi perioada de timp
6. dupa terminarea timpului setat, departatorul de buze si bariera gingivala vor fi indepartate si vei clati energic cu apa.
7. medicul dentist va masura -nuanta de alb obtinuta cu ajutorul unei chei de culori. pe durata tratamentului, deoarece dintii sunt uscati datorita deshidratarii ei vor parea si mai albi. culoarea finala va fi considerata cea masurata la o saptamana dupa incheierea tratamentului, in momentul stabilizarii finale a culorii.
8. medicul dentist iti va recomanda mijloacele de intretinere a rezultatelor, programandu-te pentru urmatorul tratament ( dupa 6-12 luni) sau iti va recomanda folosirea unor substante care pot fi utilizate la domiciliu (pasta de dinti, obisnuinte alimentare etc)
9. fluorizarea topica se face cu un gel special, aplicat dupa sedinta de albire.nu se bea, nu e mananca,nu se clateste timp de 30 min.
Indicatii dupa Albire Dentara cu lampa LED
Pentru a-ţi păstra zâmbetul alb pentru cât mai mult timp nu trebuie decât să urmezi următoarele sfaturi:
După fiecare tratament de albire dentară următoarele 24 ore sunt esenţiale. În acest timp se recomandă să consumi doar apă întrucât gelul de albire este încă activ în smalţul dentar.
Dacă foloseşti o pastă de dinţi obişnuită, este cazul să renunţi la ea. Este recomandat să foloseşti o pastă de dinţi cu efect de albire începând din ziua în care ai făcut tratamentul de albire. Periază dinţii de cel puţin 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara înainte de somn.
Foloseşte aţa dentară. Din păcate periajul dentar nu este suficient întrucât bacteriile sunt poziţionate şi în părţile laterale ale dinţilor unde periuţa dentară nu ajunge. Utilizând aţa dentară, elimini placa bacteriană acumulată între dinţi precum şi de-a lungul gingiilor.
Urmează Dieta Albă în următoarele 24-48 de ore după tratament fara bauturi colorate rosu,mov, maron, negru, sosuri colorate, ciocolata neagra, gemuri.
Avantajele albirii INSTANT in cabinet:
- rapiditate deoarece nu mai sunt necesare alte procedee de albire
- se face in cabinet sub controlul medicului dentist
- sensibilitate scazuta
Ce tip de coloratii se elimina cel mai bine prin tratamentele INSTANT in cabinet?
- cele provocate de varsta
- pigmentatiile alimentare
- pigmentatiile nicotinice
Coloratiile rezistente la albirea INSTANT in cabinet:
- cele provocate de substante anorganice (non alimentare)
- cele produse de traumatisme care provoaca fisuri foarte adanci in dinte sau linii de fractura coloarate
- petele cauzate de tetraciclina pot fi inlaturate doar partial
- petele albe cauzate de fluorul in cantitati excessive fluoroza).
Fă o programare
Înscrie-te la o consultație GRATUITĂ